Bloggportal och communitysajt

De profilerar sig som Nordens största HBTQ-community och på deras policysida beskriver de verksamheten som den är: “en mötesplats för oss som är bögar, flator, bisexuella, transpersoner och queer.”

Qruiser är en communitysajt och bloggportal som drivs av QX Förlag AB. Med dryga 76 500 aktiva medlemmar verkar det vara ett riktigt populärt ställe att hänga på.

Det är gratis att bli medlem och man måste ha fyllt 16 år (15 för de som bor i Sverige och Danmark) för att få skapa ett konto. Även om communityt är till för HBTQ-personer, är det också tillåtet för heterosexuella att bli medlem, så länge de är schyssta och förstår att forumet är till för HBTQ-personer.

Som medlem på Qruiser har man tillgång till ett samtalsforum som är indelat i olika kategorier och olika språk – de nordiska språken (med undantag av isländska), samt engelska och tyska. I forumet kan man delta i diskussioner, gå med i klubbar och skicka meddelanden till andra. Man kan också ta del av andra medlemmars bilder (och filmklipp om man är guldmedlem). För den som vill, finns också möjligheten att skapa en egen blogg.

Bloggarna i Qruisers bloggportal är, om bloggaren själv väljer det, tillgängliga för alla, så man måste inte vara medlem för att se dem.

Likt andra bloggportaler, och specifikt den som heter just Bloggportalen, listar Qruisers bloggportal de aktiva bloggarna i olika topplistor. Exempel på sådana topplistor är de mest besökta och de mest kommenterade bloggarna och de populäraste taggarna. På det sättet får besökaren snabbt tillgång till intressanta bloggar.

För den som är intresserad av att läsa bloggar och följa bloggpersonligheter, kan Qruiser vara ett bra ställe att söka sig till. Man behöver, som sagt, inte vara medlem för att läsa många av bloggarna, utan det är bara att gå in och läsa så mycket man orkar!